Кулинарни рецепти » Кайсиево парфе

 Кайсиево парфе

Продукти:

• 2 пакетчета маслени бисквити
• 1 ч.ч. десертно бяло вино
• 1 ч.ч. пасирани кайсии
• 3 белтъка
• 1 ч.ч. захар
• 40 г желатин
• 200 г сметана
• 5-6 здрави кайсии

Начин на приготвяне:

Сипваме захарта във виното и при непрекъснато бъркане загряваме, докато захарта се разтвори. Смесваме пасираните кайсии и разтворения в малко топла вода желатин и ги сипваме при захарта и виното.

Разбиваме сметаната на студено. Прибавяме към нея белтъците, които сме разбили на сняг с 1-2 ч.л. вода. Отделяме част от този крем за гарниране, а останалия крем съединяваме с желиращата кайсиева смес.

Подреждаме бисквитите в квадратна тавичка и ги заливаме със желиращия крем. Когато крема леко желира, шприцоваме розички от отделения сметанов крем и украсяваме с резенчета от кайсии. След това оставяме парфето да желира.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало