Кулинарни рецепти » Млечно парфе

 Млечно парфе

Продукти:

• 3 яйца
• 3 с.л. захар
• 4 с.л. брашно

За крема:

• 1 пакетче краве масло
• 2 кофички кисело мляко
• 3 яйца
• 250 г захар
• 1 с.л. желатин

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците със захарта на огъня до сгъстяване. Постепенно прибавяме брашното, а накрая - белтъците, разбити на сняг с 1-2 с.л. вода.

Изсипваме сместа във форма, намаслена и застлана с намаслена хартия. Печем в умерено силна фурна. Отделяме изпечения блат от хартията, слагаме го в тортена чиния и затваряме около него обръча на формата.

Прецеждаме млякото. Разбиваме жълтъците на слаб огън до сгъстяване. Остраняваме от огъня и продължаваме да разбиваме. Постепенно изсипваме сместа в разбитото масло и бъркаме, докато стане глатка и пухкава. При непрекъснато бъркане прибавяме изцеденото мляко и разбитите на сняг белтъци. Накрая лъжичка по лъжичка слагаме и разтворения в малко топла вода желатин.

Изливаме крема върху блата и оставяме да се желира. Отгоре поръсваме с настърган шоколад. По желание можем да сложим в крема парченца плодове или крокан, а отгоре да гарнираме парфето с плодове или захаросани бадеми.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало