Продукти:
• 500 мл прясно мляко
• 2 с.л. брашно
• 50 г краве масло
• 50 г смлени орехови ядки
• 1 голяма зелена ябълка
• 6 яйца
• 150 г захар
• настърганата кора от половин лимон
Начин на приготвяне:
Внимателно смесваме млякото с брашното и варим до сгъстяване. Сваляме от огъня, прибавяме маслото и охлаждаме.
Разбиваме жълтъците със захарта и ги сипваме в млякото. При непрекъснато бъркане прибавяме настърганата лимонова кора, смлените орехи и обелената и настъргана ябълка.
Накрая внимателно съединяваме с разбитите на гъст сняг белтъци и изсипваме в намаслена тавичка. Изпичаме суфлето на водна баня в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...