Кулинарни рецепти » Суфле с касис

 Суфле с касис

Продукти:

• 300 г червен касис
• 100 г среда от кифла
• 250 мл прясно мляко
• 4 яйца
• 200 г захар
• 100 г краве масло
• 2 ванилии
• пудра захар

Начин на приготвяне:

Измиваме касиса и го подсушаваме. Накисваме кифлата в прясното мляко, след което я изстискваме и я смесваме със захарта, жълтъците и разбитото масло. Разбъркваме добре и прибавяме касиса.

Внимателно съединяваме сместа с разбитите на сняг белтъци. Изсипваме в намаслена тавичка и печем във фурна, предварително загрята до 220°С. След като извадим от фурната, поръсваме с пудра захар, размесена с ванилия, и поднасяме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало