Продукти:
• 6 яйца
• 1 к.ч. захар
• 1 к.ч. брашно
• 2 ч.ч. пудра захар
• 3 с.л. какао
• 25 г желатин
• 2 ванилии
• 500 мл сметана
Начин на приготвяне:
Разбиваме 2 яйца със захарта и 2 с. л. хладка вода до сгъстяване. Прибавяме внимателно брашното, предварително пресято с 1 ванилия. Изсипваме сместа в намаслена форма и изпичаме блата в умерено загрята фурна.
Отделяме белтъците от жълтъците на останалите 4 яйца. Разбиваме жълтъците с 1 ч.ч. пудра захар и прибавяме постепенно сметаната, предварително разбита с 1 к.ч. пудра захар и 1 прах ванилия. На водна баня разтваряме желатина в 1 ч. ч. вода и го прибавяме към жълтъчената смес. Добавяме разбитите на твърд сняг белтъци, смесени с 1 к. ч. пудра захар.
Разстиламе половината от получения крем върху тортата, която леко сме сиропирали. Към останалата половина прибавяме какаото и също разстиламе върху тортата.
Поставяме тортата в хладилника до пълното желиране на крема. По желание, преди да изсипем крем върху блата, можем да наредим плодове (ягоди, кайсии или праскови от компот). В този случай не сиропираме блата.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...