Продукти:
• 3 с. л. сварено силно кафе
• 100 г настърган млечен шоколад
• 6 жълтъка
• 2 с. л. пудра захар
• 200 мл топло мляко
• 220 мл сметана
Начин на приготвяне:
Настъргания шоколад разтопяваме в кафето на слаб огън или на гореща водна баня с непрекъснато бър-кане. Оставяме да изстине.
Жълтъците разбиваме със захарта и смесваме с шоколада. На тънка струйка с непрекъснато бъркане прибавяме млякото. След като сместа изстине, прибавяме добре разбитата сметана.
Разливаме в 8 формички, които поставяме в тава. Наливаме до 2 см гореща вода в тавата и я слагаме в загрята до 165°С фурна за 15 минути. Готовото суфле не полепва по ножа. Поднасяме го студено.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...