Кулинарни рецепти » Медено парфе

 Медено парфе

Продукти:

• 1 яйце
• 2 жълтъка
• 2 ч.л. захар
• 11/2 с.л. мед
• 1 1/2 с.л. трохи от черен хляб
• 1 ч.ч. разбита сметана

Начин на приготвяне:

Рабиваме яйцето и жълтъците на водна баня. Отстраняваме от огъня, като оставяме съда в горещата вода. Прибавяме захарта и бъркаме, докато се разтопи.

Прехвърляме в друг съд, прибавяме трохите и меда и разбъркваме много добре.

Накрая съединяваме с разбитата сметана и разбределяме парфето в стъклени чаши. Държим в хладилник поне 3 часа преди да сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало