05.12.2021 година
1564339898.swf
Д
есерти » Суфлета и парфета
  2998  |   0  
Парфе с какао
Продукти:

• 4 яйца
• 80 г захар
• 80 г брашно
• 1 с.л. какао
• 1 с.л. смлени орехи
• 3-4 с.л. настърган шоколад за поръсване

За крема:

• половин пакетче краве масло
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 голяма кофичка сметана
• 3 яйца
• 2 с.л. желатин
• 1 ч.ч. смлени орехи

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта и последователно прибавяме какаото, смлените орехи и брашното. Разбъркваме добре, изсипваме сместа в тавичка, покрита с хартия, и изпичаме блата в умерена фурна.

Накисваме желатина за крема в 1 к.ч. вода, след което го държим на огъня, докато се разтвори. Разбиваме маслото със захарта и прибавяме един по един жълтъците.

Отделно разбиваме сметаната и прибавяме към нея желатина, орехите и разбитите белтъци. Внимателно съединяваме двете смеси и разстиламе крема върху блата. Поръсваме настъргания шоколад и слагаме парфето за 2 часа в хладилник.
15.05.2011 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021