Кулинарни рецепти » Медено парфе

 Медено парфе

Продукти:

• 1 яйце
• 2 жълтъка
• 2 ч.л. захар
• 11/2 с.л. мед
• 1 1/2 с.л. трохи от черен хляб
• 1 ч.ч. разбита сметана

Начин на приготвяне:

Рабиваме яйцето и жълтъците на водна баня. Отстраняваме от огъня, като оставяме съда в горещата вода. Прибавяме захарта и бъркаме, докато се разтопи.

Прехвърляме в друг съд, прибавяме трохите и меда и разбъркваме много добре.

Накрая съединяваме с разбитата сметана и разбределяме парфето в стъклени чаши. Държим в хладилник поне 3 часа преди да сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало