Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 100 мл прясно мляко
• 1 с.л. захар
• 20 г мая
• 1 ванилия
• 300 г брашно
• 1 белтък за намазване
• захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Размиваме маята в малко прясно мляко и я оставяме да втаса. Смесваме я с останалото мляко и захарта. Прибавяме маслото, ванилията и брашното и замесваме гладко тесто. Оставяме тестото да втаса и след това го разточваме на кора с дебелина 7-8 мм.
С помощта на водна чаша изрязваме от тестото кръгове, намазваме ги с белтък, поръсваме ги със захар, нареждаме ги в намаслена тавичка и ги изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...