Продукти: (за 4 порции)
• 4 ч.ч. пилешки бульон
• 2 ч.ч. нарязани на кубчета картофи
• 2 стръка ситно нарязан зелен лук
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. заквасена сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сипваме картофите заедно с лука във врящия бульон и варим до омекване. Разбиваме супата с миксер и я връщаме в тенджерата.
Прибавяме млякото и загряваме. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и застройваме с разбитата сметана.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...