Кулинарни рецепти » Ябълков пай с орехи и стафиди

 Ябълков пай с орехи и стафиди

Продукти:

• 4 яйца
• 100 г олио
• 1 в.ч. захар
• 1 1/2 ч.ч. настъргани ябълки
• 1 ч.ч. счукани орехи
• 2 1/2 ч.ч. брашно
• 100 г стафиди
• 1 бакпулвер
• половин пакетче канела
• пудра захар

Начин на приготвяне:

Разбиваме последователно яйцата с олиото, захарта, ябълките, орехите, стафидите, канелата и накрая брашното пресято с бакпулвера.

Разбъркваме хубаво, изсипваме в намазнена и поръсена с брашно тавичка и печем в предварително загрята умерена фурна. След като извадим сладкиша, поръсваме с пудра захар.

Автор: Велизар Цветков

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало