Продукти: (за 6-8 порции)
• 1 свински език
• 6 ч.ч. силен говежди бульон
• 1 глава лук
• 1 с.л. свинска мас
• половин кисела зелка
• 1 морков
• 4-5 картофа
• 3 филии типов хляб
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме езика с 4 ч.ч. вода и го сваряваме. Изваждаме, обелваме го и го нарязваме на късчета, а бульона прецеждаме.
В сгорещената мазнина запържваме до златисто ситно нарязания лук. Прибавяме нарязания на кубчета морков и нарязаното на ивички кисело зеле и задушаваме.
Смесваме бульона от езика с говеждия бульон, прибавяме нарязания език, задушените зеленчуци и натрошения хляб. Когато бульонът кипне, слагаме нарязаните на кубчета картофи.
Варим борша 15-20 мин при силно кипене. Накрая посоляваме, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня. Разпределяме твърдите съставки в чиниите за сервиране и заливаме с прецедения бульон.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...