Кулинарни рецепти » Пача по украински

 Пача по украински

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 комплект свински крака, уши и опашка
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 2 дафинови листа
• 15-20 зърна черен пипер
• 2 яйца
• 2-3 с.л. оцет
• 2-3 моркова
• 1-2 с.л. олио /или свинска мас/
• хрян, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме свинските крака, ушите и опашката със студена вода и ги слагаме да се варят. Щом заврят, прибавяме 1 глава лук, обелена и разрязана на две, необеления чесън, дафиновите листа, черния пипер и сол на вкус. Варим 2 1/2 часа на умерен огън, след което прецеждаме бульона и го застройваме с яйцата, оцета и малко настърган хрян, а месото обескостяваме и нарязваме на малки късчета.

Сваряваме в подсолена вода морковите, нарязваме ги на кубчета, запържваме ги в сгорещената мазнина и ги смесваме с месото. Разпределяме в чиниите за сервиране по 2-3 с.л. от сместа и заливаме с бульона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало