Кулинарни рецепти » Зеленчукова супа с боб и наденички

 Зеленчукова супа с боб и наденички

Продукти:

• 250 г сварен бял боб
• 250 г наденички
• 100 г ориз
• 2 глави лук
• 1-2 тиквички
• 1 буркан белени домати
• 4 ч.ч. зеленчуков бульон
• 4 с.л. зехтин
• риган, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме ориза и го сваряваме в 2 ч.ч. подсолена вода, след което отцеждаме. Нарязваме на ситно чесъна и лука, тиквичките нарязваме на парченца, а наденицата – на колелца. Отцеждаме доматите, като запазваме сока.

Сгорещяваме мазнината и запържваме лука, тиквичките и наденичките. Прибавяме чесъна, доматения сок и ситно нарязаните домати. Поръсваме с риган, черен пипер и сол, наливаме горещия бульон и кипваме на огъня. Захлупваме и варим десетина минути.

След това прибавяме отцедения фасул и варим още 5-6 мин. Разпределяме сварения ориз в чиниите за сервиране и заливаме с готовата супа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало