Кулинарни рецепти » Гъста супа с боб и бекон

 Гъста супа с боб и бекон

Продукти:

• 250 г сварен бял боб
• 250 сварен червен боб
• 300 г дребни моркови
• 1 глава лук
• 150 г бекон
• 3-4 ч.ч. зеленчуков бульон
• 400 г белени домати от консерва
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. олио
• 2 с.л. горчица
• 2 с.л. мед
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, сваряваме ги в подсолена и ги разрязваме на половинки.

Нарязваме лука и бекона на кубчета и ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, меда и горчицата. Разбъркваме и сипваме ситно нарязаните домати заедно със сока от консервата. Наливаме горещия бульон, кипваме, захлупваме и варим 15-20 мин на тих огън.

След това сипваме отцедения фасул и доваряваме супата, като към края на варенето слагаме картофите и подправяме с черен пипер и сол.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало