Кулинарни рецепти » Супа с дроб и джолан

 Супа с дроб и джолан

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг телешки джолан
• 500 г телешки черен дроб
• 1 връзка корени за супа
• 1 дафинов лист
• 2-3 зърна бахар
• 3 с.л. краве масло
• 2 с.л. брашно
• 3 яйца
• сокът от 1 лимон
• магданоз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Добре измития джолан и добре измития дроб варим в подсолена вода заедно с почистените, измити и нарязани на ситно корени за супа, дафиновия лист и бахара.

Щом месото се свари, прецеждаме бульона. Джолана обезкостяваме и нарязваме на ситно, а дроба пасираме.

Загряваме мазнината и пържим пюрето от дроб. Наръсваме го с брашно, сол и черен пипер и го разреждаме с бъркане с горещия бульон.

Слагаме и парченцата джолан и клокваме. Готовата супа застройваме с яйца и лимон и наръсваме с магданоз.

Тази супа може да се приготви и само от дроба, а парченцата сварен джолан да използваме за друго ястие. Важното е суровият джолан да си пусне сока в бульона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало