Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг телешки джолан
• 500 г телешки черен дроб
• 1 връзка корени за супа
• 1 дафинов лист
• 2-3 зърна бахар
• 3 с.л. краве масло
• 2 с.л. брашно
• 3 яйца
• сокът от 1 лимон
• магданоз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Добре измития джолан и добре измития дроб варим в подсолена вода заедно с почистените, измити и нарязани на ситно корени за супа, дафиновия лист и бахара.
Щом месото се свари, прецеждаме бульона. Джолана обезкостяваме и нарязваме на ситно, а дроба пасираме.
Загряваме мазнината и пържим пюрето от дроб. Наръсваме го с брашно, сол и черен пипер и го разреждаме с бъркане с горещия бульон.
Слагаме и парченцата джолан и клокваме. Готовата супа застройваме с яйца и лимон и наръсваме с магданоз.
Тази супа може да се приготви и само от дроба, а парченцата сварен джолан да използваме за друго ястие. Важното е суровият джолан да си пусне сока в бульона.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...