Кулинарни рецепти » Супа с дроб и джолан

 Супа с дроб и джолан

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг телешки джолан
• 500 г телешки черен дроб
• 1 връзка корени за супа
• 1 дафинов лист
• 2-3 зърна бахар
• 3 с.л. краве масло
• 2 с.л. брашно
• 3 яйца
• сокът от 1 лимон
• магданоз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Добре измития джолан и добре измития дроб варим в подсолена вода заедно с почистените, измити и нарязани на ситно корени за супа, дафиновия лист и бахара.

Щом месото се свари, прецеждаме бульона. Джолана обезкостяваме и нарязваме на ситно, а дроба пасираме.

Загряваме мазнината и пържим пюрето от дроб. Наръсваме го с брашно, сол и черен пипер и го разреждаме с бъркане с горещия бульон.

Слагаме и парченцата джолан и клокваме. Готовата супа застройваме с яйца и лимон и наръсваме с магданоз.

Тази супа може да се приготви и само от дроба, а парченцата сварен джолан да използваме за друго ястие. Важното е суровият джолан да си пусне сока в бульона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало