Начин на приготвяне:
Сваряваме във вода без сол 1.5 кг добре изчистено телешко шкембе. Щом стане готово, го нарязваме на дълги ивици.
Отделно приготвяме запръжка от 1/2 с.л. брашно и 1/2 с.л. краве масло. Заливаме я с бульона от шкембето и прибавяме 1 дафинов лист, няколко зърна черен пипер, бахар и наситнен магданоз. Посоляваме и оставяме бульона да поври няколко минути.
После сипваме в него 1 шепа ориз и го сваряваме. Накрая подправяме с 2-3 яйца и прибавяме шкембето. Подправяме чорбата със счукан чесън, подкиселен с оцет.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...