Кулинарни рецепти » Супа от кисело зеле с домати

 Супа от кисело зеле с домати

Продукти: (за 4-5 порции)

• 400 г кисело зеле със сока
• 100 г колбаси
• 2 с.л. заквасена
• 2 с.л. мас
• 2-3 с.л. брашно
• 1 малка главичка лук
• 1 ч.л. червен пипер
• ким, сол

Начин на приготвяне:

Прецеждаме зелевия сок, доливаме вода, за да стане течността 1 л и възваряваме на огъня. Прибавяме нарязаното на ивички зеле, нарязаните на парченца колбаси и малко ким. Варим, докато продуктите поомекнат.

Запържваме ситно нарязания лук в сгорещената мазнина. Прибавяме леко препеченото брашно и също го запържваме. Поръсваме червения пипер, разреждаме запръжката с 1 ч.ч. топла вода, сипваме я в супата и доваряваме на умерен огън.

Накрая прибавяме сметаната, опитваме на сол, кипваме и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало