Продукти: (за 4 порции)
• 250 г телешко шкембе
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 2-3 с.л. оцет
• 2 яйца
• кората от половин лимон
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 дафинови листа
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме шкембето в херметическа тенджера с дафиновите листа, ситно нарязания магданоз, цялата обелена глава лук и кората от лимона. Наливаме 2 л вода и варим около 3 часа на бавен огън.
Когато се свари добре, изваждаме шкембето, нарязваме го на дребно, а в прецедения бульон разбъркваме счукания чесън и 2-3 с.л. оцет.
Пускаме нарязаното шкембе и оставяме малко да поври. Отстраняваме от огъня, застройваме с разбитите яйца и поръсваме с червен пипер.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...