Продукти: (за 5 порции) 
•	1 агнешки бял дроб
•	2-3 връзки зелен лук
•	1-2 моркова
•	1 к.ч. ориз
•	40 г краве масло
•	2 с.л. брашно
•	1 ч.л. червен пипер
•	2 яйца
•	2-3 с.л. кисело мляко
•	джоджен, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме дроба в 7-8 ч.ч. вряща подсолена вода, прибавяме едро нарязаните моркови, 1 стрък лук и 1 стрък джоджен, подправяме с 1 ч.л. черен пипер и варим на умерен огън. 
Изваждаме сварения дроб и го нарязваме на парченца. Прецеждаме бульона и връщаме дроба в него. Прибавяме нарязаната зелена част на лука. 
В разтопеното масло запържваме последователно ситно нарязаната бяла част на лука, брашното и червения пипер. Разреждаме запръжката с малко бульон и я сипваме в тенджерата. 
Прибавяме ориза, поръсваме с черен пипер и наситнен джоджен и доваряваме супата. Накрая застройваме с разбитите със млякото яйца.
 
              Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
 
              Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
 
              Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
 
              Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...