Кулинарни рецепти » Чорба от агнешки дроб и зелен лук

 Чорба от агнешки дроб и зелен лук

Продукти: (за 5 порции)

• 1 агнешки бял дроб
• 2-3 връзки зелен лук
• 1-2 моркова
• 1 к.ч. ориз
• 40 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 яйца
• 2-3 с.л. кисело мляко
• джоджен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме дроба в 7-8 ч.ч. вряща подсолена вода, прибавяме едро нарязаните моркови, 1 стрък лук и 1 стрък джоджен, подправяме с 1 ч.л. черен пипер и варим на умерен огън.

Изваждаме сварения дроб и го нарязваме на парченца. Прецеждаме бульона и връщаме дроба в него. Прибавяме нарязаната зелена част на лука.

В разтопеното масло запържваме последователно ситно нарязаната бяла част на лука, брашното и червения пипер. Разреждаме запръжката с малко бульон и я сипваме в тенджерата.

Прибавяме ориза, поръсваме с черен пипер и наситнен джоджен и доваряваме супата. Накрая застройваме с разбитите със млякото яйца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало