Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 с.л. вегета
• 2-3 домата
• 50 г шунка
• 1 щипка червен пипер
• 1 щипка захар
• 2 с.л. сметана
• 2-3 листчета босилек
• 30 г краве масло
• 2-3 с.л. трохи от сух бял хляб
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Наливаме в тенджера 5-6 ч.ч. студена вода, посоляваме и кипваме на огъня. Когато водата заври, прибавяме вегетата, захарта, червения пипер, обелените и настъргани домати, ситно нарязаната шунка и листенцата босилек. Захлупваме и варим 5-6 мин.
Подправяме супата със сметаната и ситно нарязан магданоз и отстраняваме от огъня. Прибавяме изпържените в маслото хлебни трохи и поднасяме веднага. /Вместо с шунка можем да направим супата с телешки салам или с кренвирши./
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...