Кулинарни рецепти » Супа с вегета

 Супа с вегета

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 с.л. вегета
• 2-3 домата
• 50 г шунка
• 1 щипка червен пипер
• 1 щипка захар
• 2 с.л. сметана
• 2-3 листчета босилек
• 30 г краве масло
• 2-3 с.л. трохи от сух бял хляб
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Наливаме в тенджера 5-6 ч.ч. студена вода, посоляваме и кипваме на огъня. Когато водата заври, прибавяме вегетата, захарта, червения пипер, обелените и настъргани домати, ситно нарязаната шунка и листенцата босилек. Захлупваме и варим 5-6 мин.

Подправяме супата със сметаната и ситно нарязан магданоз и отстраняваме от огъня. Прибавяме изпържените в маслото хлебни трохи и поднасяме веднага. /Вместо с шунка можем да направим супата с телешки салам или с кренвирши./

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало