Продукти: 
•	1 к.ч. грис
•	200 г шунка
•	1-2 яйца
•	2-3 с.л. масло
•	1 к.ч. кисело мляко
•	черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маслото, сипваме в него гриса и леко го позапържваме. Наливаме 1 л вода, подправяме с черен пипер и сол на вкус и варим 10-15 мин на слаб огън, като непрекъснато бъркаме, за да не стане грисът на бучки. 
После сипваме ситно нарязаната шунка и варим още десетина минути. Накрая отстраняваме от огъня и застройваме с разбитите в млякото яйца. 
 
              Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
 
              Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
 
              Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
 
              Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...