Кулинарни рецепти » Топла агнешка пача

 Топла агнешка пача

Продукти: (за 4-5 порции)

• 400 г агнешко шкембе
• 2 агнешки крачета
• 2 яйца
• 1 глава лук
• 60 г краве масло
• 1/2 ч.л. черен пипер
• 1 ч.л. червен пипер
• 4-5 скилидки чесън
• сокът от 1 лимон
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме в тенджера агнешките крачета и шкембето заедно с маслото и ситно нарязания лук, заливаме със студена вода и варим на слаб огън, докато продуктите омекнат. Към края на варенето посоляваме на вкус.

Когато шкембето и крачетата се сварят ги изваждаме. Отделяме месото от крачетата, нарязваме го на ситно и го връщаме в бульона заедно с шкембето, което също сме нарязали на малки парченца.

Застройваме с яйцата, които сме разбили с лимоновия сок и подправяме със счукания чесън, червения и черния пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало