Продукти:
• 500 г картофи
• 250 г саздърма
• 1 глава лук
• 1 домат
• 2-3 скилидки чесън
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета и ги пускаме да се варят в 1 л подсолена вода, докато омекнат.
Отделно нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом стане златист, поръсваме червения пипер, прибавяме ситно нарязаните домати, разбъркваме и изсипваме запръжката в супата.
После добавяме натрошената саздърма, подправяме със счукания чесън и сваляме от огъня.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...