Продукти: (за 4 порции)
• 1 л пилешки бульон
• 300 г пилешки черен дроб
• 30 г краве масло
• 1 яйце
• 1 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото на пяна и прибавяме ситно накълцания черен дроб, жълтъка и галетата. Слагаме сол, черен пипер и 1 с.л. ситно нарязан магданоз. Разбиваме белтъка на сняг и също го прибавяме към сместа.
Оформяме от нея малки топчета и с лъжица ги пущаме в бульона, който сме сложили на огъня да заври. Оставяме супата да ври с топчетата 10 мин, поръсваме със ситно нарязан магданоз и отстраняваме от огъня. Поднасяме с препечени хлебни кубчета.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...