Кулинарни рецепти » Агнешка чорба от чревца

 Агнешка чорба от чревца

Продукти:

• 500 г агнешки чревца
• 5 с.л. мазнина
• 1 с.л. брашно
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 малка глава лук
• 1-2 домата от буркан или 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. ориз
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

С помощта на пръчица обръщаме чревцата, посоляваме ги и измиваме обилно със студена вода. Сплитаме ги на сплитки, пускаме ги в студена вода и варим.

Прибавяме нарязаните моркови и целина. След сваряване на чревцата, ги изваждаме и нарязваме след като поизстинат.

Нарязания лук задушаваме в мазнината заедно с доматите, червения пипер и брашното и ги заливаме с горещата вода от чревцата, като добавяме и тях. При нужда доливаме с още гореща вода.

Пускаме ориза, варим още 15 минути и застройваме с разбитото с киселото мляко яйце. Поръсваме с магданоз, джоджен и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало