Продукти: (за 6-8 порции)
• 500 г говеждо месо от опашката
• 200 г шарена сланина
• 1 ч.ч. зрял боб
• 100 г чеснов салам
• 3 моркова
• 1 глава лук
• 100 г кашкавал
• 1 дафинов лист
• магданоз, бахар
• черен пипер, сол
За крокетите:
• 40 г сланина
• 100 г шунка
• 2 яйца
• 1-2 с.л. бульон
• 2-3 с.л. счукана галета
• мазнина за пържене
Накисваме фасула в студена вода и го оставяме да престои 1 нощ, след което го изплакваме.
Нарязваме месото и сланината и заедно с накиснатия фасул ги заливаме със студена вода. Кипваме и варим, докато продуктите омекнат. Прибавяме ситно нарязаните лук, моркови и салам, дафиновия лист и бахара. Когато всичко се свари, посоляваме на вкус и оттегляме на тих огън.
От допълнителните съставки, нарязани на ситно, приготвяме крокети, които изпържваме в мазнината и прибавяме към чорбата преди да я поднесем.
Поднасяме чорбата, поръсена с настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...