Кулинарни рецепти » Испанско пучеро

 Испанско пучеро

Продукти: (за 6-8 порции)

• 500 г говеждо месо от опашката
• 200 г шарена сланина
• 1 ч.ч. зрял боб
• 100 г чеснов салам
• 3 моркова
• 1 глава лук
• 100 г кашкавал
• 1 дафинов лист
• магданоз, бахар
• черен пипер, сол

За крокетите:

• 40 г сланина
• 100 г шунка
• 2 яйца
• 1-2 с.л. бульон
• 2-3 с.л. счукана галета
• мазнина за пържене

Накисваме фасула в студена вода и го оставяме да престои 1 нощ, след което го изплакваме.

Нарязваме месото и сланината и заедно с накиснатия фасул ги заливаме със студена вода. Кипваме и варим, докато продуктите омекнат. Прибавяме ситно нарязаните лук, моркови и салам, дафиновия лист и бахара. Когато всичко се свари, посоляваме на вкус и оттегляме на тих огън.

От допълнителните съставки, нарязани на ситно, приготвяме крокети, които изпържваме в мазнината и прибавяме към чорбата преди да я поднесем.

Поднасяме чорбата, поръсена с настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало