Продукти: (за 6-8 порции)
• 1 свински език
• 6 ч.ч. силен говежди бульон
• 1 глава лук
• 1 с.л. свинска мас
• половин кисела зелка
• 1 морков
• 4-5 картофа
• 3 филии типов хляб
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме езика с 4 ч.ч. вода и го сваряваме. Изваждаме, обелваме го и го нарязваме на късчета, а бульона прецеждаме.
В сгорещената мазнина запържваме до златисто ситно нарязания лук. Прибавяме нарязания на кубчета морков и нарязаното на ивички кисело зеле и задушаваме.
Смесваме бульона от езика с говеждия бульон, прибавяме нарязания език, задушените зеленчуци и натрошения хляб. Когато бульонът кипне, слагаме нарязаните на кубчета картофи.
Варим борша 15-20 мин при силно кипене. Накрая посоляваме, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня. Разпределяме твърдите съставки в чиниите за сервиране и заливаме с прецедения бульон.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...