Продукти: 
•	500 г картофи
•	150 г шунка
•	1 глава лук
•	1 глава целина
•	2 ч.ч прясно мляко
•	5 с.л. брашно
•	4 ч.ч. вода
•	1 кубче пилешки бульон
•	черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука, целината, картофите и шунката, сипваме ги в тенжера с водата и варим на умерен огън. Щом картофите поомекнат, добавяме кубчето бульон и подправяме с черен пипер и сол на вкус. 
Отделно запържваме брашното в разтопеното масло и при непрекъснато бъркане сипваме на тънка струйка млякото. Варим 4-5 мин и сипваме в супата, след което я оставяме да поври още десетина минути.
 
              Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
 
              Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
 
              Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
 
              Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...