Продукти:
• 1 прясна зелка
• 200 г зрял фасул
• 3 моркова
• 3 картофа
• 150 г пушен бут
• 6 ч.ч. вода
• 1 връзка ароматни треви (магданоз, мащерка, дафинов лист)
• 1 с.л. гъша мас
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студената вода, след което го варим в същата вода до полуомекване.
Прибавяме нарязаното на ивички зеле, нарязаните на кръгчета картофи и моркови, пушения бут, ароматните треви и черен пипер на вкус. Продължаваме да варим, докато продуктите омекнат.
Изваждаме месото, нарязваме го на кубчета и го връщаме в супата. Намачкваме зарзавата леко с вилица. Посоляваме, прибавяме гъшата мас и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...