Кулинарни рецепти » Боб чорба

 Боб чорба
/Словакия/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. зрял боб
• 40 г свинска мас
• 1 к.ч. брашно
• 100 г колбаси
• 1 малка глава лук
• черен и червен пипер
• оцет, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за няколко часа в студена вода. Сваряваме го в същата вода.

Изпържваме ситно нарязания лук в маста, поръсваме с брашното и правим светла запръжка. Сваляме от огъня, прибавяме червен пипер, наливаме веднага вода, разбъркваме и сваряваме.

Прибавяме омекналия боб заедно с бульона, в който сме го варили, както и колбасите, нарязани на колелца. Варим още малко. Посоляваме, подкиселяваме, поръсваме с черен пипер и възваряваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало