Кулинарни рецепти » Миланска супа

 Миланска супа
/Италия/

Продукти за 8-10 порции:

• 100 г дребен бял боб
• 150 г бекон
• 100 г шунка
• 2 с.л. краве масло
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 връзка зелен лук
• 1 тиквичка
• 200 г грах
• 100 г сварен ориз
• 2 л месен бульон
• 2 скилидки чесън
• 4 домата
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 1 дафинов лист
• босилек, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода, след което го изплакваме.

Нарязваме шунката и бекона на малки кубчета и заедно със ситно нарязания лук ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме отцедения боб и граха и също ги запържваме. Сипваме бульона и оставяме сместа да ври 25-30 мин на умерен огън.

Прибавяме ситно нарязаните зелен лук, тиквичка и моркови, счукания чесън, дафиновия лист, черен пипер и сол на вкус. Доваряваме на умерен огън. Десетина минути преди да отстраним от огъня, прибавяме обелените и настъргани домати.

Поръсваме готовата супа с настъргания кашкавал и ситно нарязан босилек.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало