Кулинарни рецепти » Чорба от агнешки чревца

 Чорба от агнешки чревца

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г агнешки чревца
• 100 г пресен лук
• 100 г пресен чесън
• 2 с.л. брашно
• половин пакетче краве масло
• джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Обръщаме внимателно червата, измиваме ги добре и ги сплитаме на плитка. Пущаме плитките във вряща вода до побеляване. Изливаме водата, а червата нарязваме на дребно.

Нарязваме на дребно лука и чесъна и ги запържваме в маслото до порозовяване. Прибавяме нарязаните чревца и брашното, разбъркваме и наливаме необходимото количество вода. Посоляваме и оставяме чорбата да поври. Накрая прибавяме ситно нарязания джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало