Кулинарни рецепти » Чорба от агнешки чревца

 Чорба от агнешки чревца

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г агнешки чревца
• 100 г пресен лук
• 100 г пресен чесън
• 2 с.л. брашно
• половин пакетче краве масло
• джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Обръщаме внимателно червата, измиваме ги добре и ги сплитаме на плитка. Пущаме плитките във вряща вода до побеляване. Изливаме водата, а червата нарязваме на дребно.

Нарязваме на дребно лука и чесъна и ги запържваме в маслото до порозовяване. Прибавяме нарязаните чревца и брашното, разбъркваме и наливаме необходимото количество вода. Посоляваме и оставяме чорбата да поври. Накрая прибавяме ситно нарязания джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало