Продукти :
• 1 ч.ч. кетчуп
• 1 к.ч. нарязан лук
• 1/3 ч.ч. вода
• 1/2 к.ч. разтопено масло или маргарин
• 1/2 к.ч. лимонов сок
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.л. захар
• 1/2 ч.л. сол
• 1/2 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Варим всички съставки без лимоновия сок 2-3 мин на средно силен огън. Добавяме лимоновия сок и кипваме сместа. Сосът е подходящ за меса, печени на скара.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...