Кулинарни рецепти » Кафяв сос

 Кафяв сос

Продукти:

• 50 г свинска мас
• 50 мл бульон или вода
• 1 с.л. доматено пюре
• 40 г брашно
• 1 глава лук
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

На слаб огън запържваме брашното в разтопената мас, докато стане кафяво. Веднага прибавяме бульона, настъргания на ситно ренде лук и доматеното пюре. Бъркаме, докато заври, и оставяме да се вари на слаб огън, като от време на време обираме пяната и мазнината.

Щом получим желаната гъстота, поръсваме с черен пипер и сол и отстраняваме от огъня. По желание по средата на варенето прибавяме 1 к.ч. червено вино. Поднасяме към печени или варени червени меса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало