Продукти:
• 50 г свинска мас
• 50 мл бульон или вода
• 1 с.л. доматено пюре
• 40 г брашно
• 1 глава лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
На слаб огън запържваме брашното в разтопената мас, докато стане кафяво. Веднага прибавяме бульона, настъргания на ситно ренде лук и доматеното пюре. Бъркаме, докато заври, и оставяме да се вари на слаб огън, като от време на време обираме пяната и мазнината.
Щом получим желаната гъстота, поръсваме с черен пипер и сол и отстраняваме от огъня. По желание по средата на варенето прибавяме 1 к.ч. червено вино. Поднасяме към печени или варени червени меса.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...