Продукти:
• 500 г копърка
• 2 глави лук
• 3 с. л. олио
• 2 яйца
• червен и черен пипер
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме рибата, измиваме я, посоляваме и оставяме да престои така около 1 час.
Нарязваме ситно лука и го задушаваме в олиото. Махаме съда от огъня, поръсваме с червения пипер и разбъркваме. Наливаме 5-6 ч. ч. вода и варим на умерен огън.
Когато чорбата заври, прибавяме измитата от солта копърка. Варим 20 минути и застройваме с разбитите яйца. Поднасяме чорбата студена, поръсена с черен пипер и ситно нарязан копър.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...