Кулинарни рецепти » Несебърска чорба

 Несебърска чорба

Продукти:

• 500 г копърка
• 2 глави лук
• 3 с. л. олио
• 2 яйца
• червен и черен пипер
• копър, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме рибата, измиваме я, посоляваме и оставяме да престои така около 1 час.

Нарязваме ситно лука и го задушаваме в олиото. Махаме съда от огъня, поръсваме с червения пипер и разбъркваме. Наливаме 5-6 ч. ч. вода и варим на умерен огън.

Когато чорбата заври, прибавяме измитата от солта копърка. Варим 20 минути и застройваме с разбитите яйца. Поднасяме чорбата студена, поръсена с черен пипер и ситно нарязан копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало