Кулинарни рецепти » Несебърска чорба

 Несебърска чорба

Продукти:

• 500 г копърка
• 2 глави лук
• 3 с. л. олио
• 2 яйца
• червен и черен пипер
• копър, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме рибата, измиваме я, посоляваме и оставяме да престои така около 1 час.

Нарязваме ситно лука и го задушаваме в олиото. Махаме съда от огъня, поръсваме с червения пипер и разбъркваме. Наливаме 5-6 ч. ч. вода и варим на умерен огън.

Когато чорбата заври, прибавяме измитата от солта копърка. Варим 20 минути и застройваме с разбитите яйца. Поднасяме чорбата студена, поръсена с черен пипер и ситно нарязан копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало