Продукти: (за 2 порции)
· 250 г юфка
· 100 г варен колбас
· 2 с.л. настъргано сирене
· 3-4 обелени меки домата
· 30 г краве масло
· сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме юфката в подсолена вода, отцеждаме и я разбъркваме с маслото. Разпределяме я в 2 огнеупорни купички, поръсваме с настърганото сирене и покриваме с резенчета от колбаса и с нарязаните на кръгчета домати. Печем 10-15 мин в силна фурна.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...