Кулинарни рецепти » Ветрило с яйце

 Ветрило с яйце

Продукти: (за 5 порции)

• 200 г сух хляб
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 250 г печен патладжан
• 200 г червени домати
• 150 г сирене
• 1 к.ч. олио
• 5 яйца
• 5 скилидки чесън
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме хляба на дребни парченца и го заливаме с млякото.

Обелваме опечения патладжан и го пасираме. Прибавяме половината домати, които сме обелили и настъргали на ренде, счукания чесън, 100 г настъргано сирене. Разбъркваме добре с миксер и добавяме накиснатия хляб. Посоляваме и продължаваме да бъркаме, докато получим еднородна смес, като постепенно сипваме половината от олиото.

Готовата смес разпределяме по равно в 5 чинии, където я разстиламе ветрилообразно. В основата на всяко “ветрило” слагаме по едно яйце, предварително изпържено в останалото олио.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало