Кулинарни рецепти » Шкембе яхния от врачанско

 Шкембе яхния от врачанско

Продукти:

• 1,5 кг шкембе
• 5-6 глави лук
• 1/2 ч. ч. мазнина
• 1 с. л. брашно
• доматен сос
• бульон от варенето на шкембето
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме шкембето до омекване. Изваждаме го и го нарязваме на парчета.

Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в мазнината.

Прибавяме брашното и го запържваме до златисто. Добавяме шкембето, доматения сос и червения пипер. Наливаме бульона до покриване на продуктите.

Посоляваме и оставяме яхнията да къкри на тих огън около 30 мин.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало