Кулинарни рецепти » Овчи езици по провансалски

 Овчи езици по провансалски

Продукти: (за 4 порции)

• 4-5 овчи езика
• 150 г сланина
• 3-4 главички лук
• 2-3 с.л. зехтин
• сокът от половин лимон
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме езиците, обливаме със студена вода и веднага ги обелваме. Нарязваме ги на тънки ивички.

В огнеупорен стъклен съд правим подложка от нарязания на филийки лук, върху него редим от езиците, отгоре слагаме нарязана на кубчета сланинка. Поръсваме със сол и черен пипер и заливаме с малко зехтин. Повтаряме процедурата.

Захлупваме с капак тенджерата и задушаваме езиците във фурната. Преди сервиране ги поливаме с лимоновия сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало