Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 по-малко пиле /около 500-600 г/
• 3 глави лук
• 2 с.л. краве масло
• 3-4 картофа
• 2-3 домата
• 1 с.л. ситно нарязана прясна чубрица /или 1 ч.л. стрита суха чубрица/
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето както е цяло в подсолена вода, заедно със ситно нарязания лук и маслото.
Изваждаме го, отстраняваме костите и нарязваме месото на малки парченца, които връщаме в чорбата. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи и варим на умерен огън.
След 10 мин слагаме обелените и настъргани домати и доваряваме чорбата. Непосредствено преди да отстраним от огъня, поръсваме с чубрица.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...