Кулинарни рецепти » Гъбена супа

 Гъбена супа
/Индонезия/

Продукти: (за 6 порции)

• 300 г пресни гъби
• 2 моркова
• бялото месо от 1 пиле
• 3 кренвирша
• 2 домата
• 2 стръка пресен лук
• 1 щипка смляно индийско орехче
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 1 малка главичка лук
• 2-3 листа от целина
• 2 скилидки чесън
• 1 ч.л. вегета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилешкото месо и гъбите в 8 ч.ч. подсолена вода. След това ги нарязваме и ги връщаме в бульона. Прибавяме нарязаните моркови, кренвирши, стар лук и листа от целина. Сипваме обелените и настъргани домати и варим супата, докато зеленчукът омекне.

Запържваме в разтопеното масло ситно нарязаните пресен лук и чесън. Изсипваме запръжката във врящата супа и подправяме с вегета и индийско орехче. Разбъркваме и отстраняваме от огъня. Поднасяме супата, поръсена с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало