Кулинарни рецепти » Пилешка супа с моркови

 Пилешка супа с моркови

Продукти: (за 4-6 порции)

• 500 г пилешко месо
• 200 г моркови
• 2 пиперки
• 1 стрък праз
• 2-3 домата
• 50 г фиде
• 1-2 листа целина
• магданоз, лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето в подсолена вода, изваждаме го и го обезкостяваме. Връщаме нарязаното на парченца месо в бульона и прибавяме ситно нарязаните праз, моркови и чушки. Варим супата на умерен огън.

Няколко минути преди да отстраним от огъня прибавяме натрошеното фиде и обелените и настъргани домати.

Отстраняваме готовата супа от огъня, подправяме я с лимонов сок и поръсваме със ситно нарязани листа от целина и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало