Продукти: (за 4-5 порции)
• 2-3 яребици
• 3-4 с.л. краве масло
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 100 г шунка
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 яйца
• 10-12 зърна черен пипер
• лимонов сок, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме яребиците със 7-8 ч.ч. студена вода и ги слагаме на огъня. Посоляваме след като водата заври и продължаваме да варим. Изваждаме сварените яребици и ги нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
Сгорещяваме мазнината и запържваме ситно нарязаните лук, моркови, целина и шунка. Прибавяме брашното и също го запържваме. Оцветяваме запръжката с червения пипер и я разреждаме с бульона.
Когато бульонът заври, прибавяме дафиновия лист, черния пипер и нарязаните яребици. Варим супата 15 мин, след което я застройваме с разбитите яйца и лимонов сок. Преди да поднесем поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...