Продукти:
• 2 глави лук
• 3 ч. л. масло
• 1 неголяма ябълка
• 1 ч. л. къри
• 1-2 ч. л. брашно
• 1/2 л силен пилешки бульон
• 150 г пресен или консервиран грах
• 1-2 ч. л. сметана
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме граха в бульона и го претриваме през сито. Ситно нарязания лук запържваме в маслото, ябълката изчистваме, нарязваме на дребно и слагаме при лука. Добавяме кърито, намаляваме огъня и оставяме 3-4 минути на котлона.
Посипваме с брашно, разбъркваме добре и прибавяме пасирания грах с бульона. Оставяме супата да кисне за 10 минути, след което овкусяваме със сол и черен пипер. Сервираме със сметана.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...