Продукти: (за 3- 4 порции)
• 4 ч.ч. пилешки бульон
• 50 г ориз
• 3 с.л. лимонов сок
• 2 яйца
• 1 лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Заливаме с бульона попарения ориз, посоляваме, кипваме и варим на тих огън, докато оризът омекне.
Разбиваме яйцата заедно с лимоновия до получаването на пяна. Постепено наливаме към яйцата 1 ч.ч. от горещата супа, сипваме застройката в тенджерата и продължаваме да бъркаме, докато супата се сгъсти.
Охлаждаме я до стайна температура и я слагаме в хладилник да се изстуди добре. Преди поднасяне разбъркваме и украсяваме с нарязан на колелца обелен лимон.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...