Кулинарни рецепти » Супа Авголемоно

 Супа Авголемоно
/Гърция/

Продукти: (за 3- 4 порции)

• 4 ч.ч. пилешки бульон
• 50 г ориз
• 3 с.л. лимонов сок
• 2 яйца
• 1 лимон
• сол

Начин на приготвяне:

Заливаме с бульона попарения ориз, посоляваме, кипваме и варим на тих огън, докато оризът омекне.

Разбиваме яйцата заедно с лимоновия до получаването на пяна. Постепено наливаме към яйцата 1 ч.ч. от горещата супа, сипваме застройката в тенджерата и продължаваме да бъркаме, докато супата се сгъсти.

Охлаждаме я до стайна температура и я слагаме в хладилник да се изстуди добре. Преди поднасяне разбъркваме и украсяваме с нарязан на колелца обелен лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало