Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг месо от кокошка
• 60 г краве масло
• 2 глави лук
• 350 г орехови ядки
• 3-4 с.л. оцет
• 1 връзка пресен лук
• 1 връзка магданоз
• 2-3 щипки счукан карамфил
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парченца и го сваряваме в подсолена вода.
Щом се свари, прибавяме счуканите орехи, оцета, ситно нарязаните лук и магданоз, карамфила и маслото. Варим супата още 5-6 мин.
Сервираме я поръсена със ситно нарязан пресен лук.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...