Кулинарни рецепти » Гъша супа от Берн

 Гъша супа от Берн

Продукти:

• 2 гъши бутчета
• 4 големи моркова
• 1 корен целина
• 4 картофа
• 1 резен зеле
• 2 стръка праз лук
• 1 глава лук
• млян черен пипер
• 4 кръгчета запържен бял хляб
• 4 с.л. настъргано сирене
• 50 г масло

Начин на приготвяне:

Измиваме и сваряваме бутчетата в 2 л подсолена вода. Нарязваме на ситно морковите, целината, зелето и картофите, а праза и лука нарязваме на колелца. Слагаме ги в бульона и варим още 1 час. След това изваждаме, обезкостяваме и нарязваме месото.

Пасираме сварените продукти и връщаме в бульона заедно с месото. Наливаме супата в съд от йенско стъкло. Пускаме вътре хлебните кубчета и наръсваме настърганото сирене. Разтопяваме маслото и поливаме върху сиренето.

Затопляме фурната до 250 градуса и слагаме супата в нея за 15 мин, докато се образува златиста коричка. Поднасяме супата в съда, в който е готвена.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало