Кулинарни рецепти » Ю-ми-танг

 Ю-ми-танг
(Китай)

Продукти: (за 6 порции)

• 2-3 млади царевички или 100 г зърна от млечна царевица
• 100 г пилешко месо /може дреболии или останало по костите от друг вид ястие пиле, нарязано на лентички/
• 1 глава стар лук или 2 стръка пресен лук
• 50 г шунка
• 1,5 л пилешки бульон
• 1 с.л. нишесте
• 1 с.л. десертно вино
• 1 ч.л. настърган корен от джинджифил
• 1 щипка лют червен пипер
• 1-2 белтъка
• 1-2 с.л. прясно мляко
магданоз, див чесън, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме царевичките надлъжно на няколко парчета, стария лук режем на филийки, а пилешкото месо или дреболиите – на късчета.

Кипваме бульона и слагаме изброените продукти. Ако използваме царевица от консерва, слагаме я към края на готвенето. Щом зеленчуците и месото омекнат, прибавяме наситнената шунка.

Размиваме нишестето в малко водичка, слагаме го в супата, наливаме виното и подправяме с джинджифила, лютия пипер, счукания чесън и сол на вкус.

Оставяме супата да поври пет-шест минути, сваляме я от огъня, а като поизстине, я застройваме с разбитите в млякото белтъци. Сервираме я в купички, наръсена със ситен магданоз.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало